دیجیتال مارکتینگ
برای تعریف دیجیتال مارکتینگ چیست، میتوان موضوع را اینگونه مطرح نمود که، به هرگونه فعالیت اقتصادی و یا تجاری که با هدف کسب بازارهایی به جهت فروش محصولات و یا عرضه خدمات از طریق دستگاههای الکترونیکی صورت میگیرد، دیجیتال مارکتینگ گفته میشود. دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تاکتیکهای متعدد و دیجیتالی و همینطور کانالهایی برای ارتباط با مشتریان که بیشتر زمان خود را در اینترنت صرف میکنند، تعریف میشود. گاهی به آنها مشتریان آنلاین هم گفته میشود. دیجیتال مارکتینگ نوعی از کسب و کار و بازاریابی است که از طریق وبسایتهای مربوطه، تبلیغات دیجیتالی، بازاریابی با ایمیل، فروشگاه آنلاین و بقیهی موارد مربوط بهاینترنت انجام میشود.
بهینه سازی موتور جستجوگر (SEO) چیست؟
این روش برای قرارگیری در رتبه های بالاتر نتایج موتورهای جستجوگر (گوگل) میشود.بنابراین میزان ترافیک رایگان یا ارگانیک (organic search) دریافتی وبسایت شما افزایش مییابد. کانالهایی که از SEO بهره میبرند شامل وبسایت، وبلاگ و اینفوگرافیک هستند.
روشهای گوناگونی به منظور دستیابی به SEO و افزایش ترافیک لازم برای وبسایت وجود دارد که شامل:
سئو داخلی (On Page SEO)
این مدل سئو SEO متمرکز به تمامی محتوای موجود در صفحه وب است. با تحقیق عبارات کلیدی (بر اساس تعداد دفعات جستجوی یک عبارت و مقصود کاربران از آن جستجو) میتوانیم موضوعهای مناسبی را انتخاب کنیم که در آنها به سوالات و نیازهای کاربران پاسخ دهیم و به این صورت محتوای مفید برای کاربران تولید کنیم.
سئو خارجی (Off Page SEO)
ا این مدل سئو متمرکز بر به تمامی فعالیتهای «خارج صفحه وب» است.«چه فعالیتی خارج از وبسایت ممکن است روی رتبهی سایت در نتایججستجوگر تاثیر بگذارد؟» پاسخ بک لینک یا پیوند ورودی (Backlinks) است. ناشرانی که به شما لینک میدهند و «قدرت» (Authority) این ناشران بر کلمات کلیدی و رتبه سایت شما تاثیر دارد. اگر با ناشران ارتباط برقرار کنید، پست مهمان در این سایتها تولید کنید (و به وبسایت خود لینک دهید) و توجهات بیشتری جلب کنید، میتوانید پیوند ورودی مورد نیاز خود را بدست آورید و جایگاه صفحه خود در نتایج موتورهای جستجو را بهبود دهید.
سئو فنی (Technical SEO)
این مدل سئو روی بکاند (Backend) وب سایت و نوع کدنویسی صفحات وبسایت تمرکز میکند. فشرده سازی تصویر، دادههای سازمان یافته (Structured Data و بهینه سازی فایلهای CSS) همگی قالبهایی از سئو تکنیکال هستند که میتوانند سرعت بارگذاری وبسایت را افزایش دهند. این موضوع فاکتور تعیینکنندهای در رتبهبندی وبسایتها در نتایج گوگل است.
بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟
این عبارت به معنای ترویج محتوا با هدف گسترش آگاهی از برند(Brand Awareness)، رشد ترافیک – افزایش جذب و درگیر کردن مخاطب – (Traffic Growth)، تولید لید (Lead Generation) (به فرایند تبدیل مخاطب معمولی به فردی که به محتوا و هدف شما علاقمند می شود تولید لید یا سرنخ میگویند. شما اطلاعاتی از او دارید و می توانید با او از طریق ایمیل یا شماره موبایل ارتباط برقرار کنید.کانالهایی که میتوانند به بازاریابی محتوای شما کمک کنند شامل:
نوشتن و انتشار مقاله در وبلاگ شرکت کمک میکند تا تخصص صنعت خود را نشان دهید، به مرور زمان رتبه بهتری در صفحات نتایج موتورهای جستجوگر داشته باشید و تعداد بازدیدکنندگان سایت خود از طریق نتایج موتورهای جستجوگر را افزایش دهید. این روش فرصتی به شما میدهد تا بازدیدکنندگان وبسایت را به لید (Lead) با هدف تیم فروش، تغییر دهید.
مقالات ویژه و با ارزش مرتبط با حوزه کسبوکار خود را میتوانیم در قالب کتاب الکترونیک (مانند PDF) در اختیار کاربران بگذاریم؛ به این صورت که کاربر برای دریافت مقالات باید ایمیل و نام خود را ثبت کند تا فایل PDF برای ایشان ایمیل شود. این کار سبب حس رضایت بیشتر مخاطبان سایت و همچنین Lead Generation (ایجاد سرنخ از مشتریان بالقوه) برای صاحب کسبوکار میشود.
گاهی اوقات خوانندگان صرفا برای تماشای تصویر و نه خواندن مطلب در سایت حضور دارند. اینفوگرافیک یک مدل از محتوای تصویری است که به بازدیدکنندگان وبسایت کمک میکند محتوایی که شما میخواهید به آنان معرفی کنید را تصور کنند.
مدل AIDA
مدل AIDA یک طرح است که بازاریابی، تبلیغات و توابع فروش از آن استفاده می کند تا تمام تاچ پوینت ها را در طی سفر خرید مشتری هدف گیری نماید، یعنی از آگاهی در مورد محصول تا اینکه مشتری سرانجام آن را خریداری نماید.
سفر مصرف کننده در مدل AIDA با شکستن آن به چهار مرحله اساسی تجزیه و تحلیل می شود.
- آگاهی (Awareness)
- علاقه (Interest)
- تمایل (Desire)
- اقدام (Action)
بازاریابی رسانههای اجتماعی (Social Media Marketing) چیست؟
توسعه برند و محتوا در کانالهای رسانههای اجتماعی باعث افزایش آگاهی از برند، افزایش ترافیک وبسایت و ایجاد لید و سرنخ در کسب و کار می شود. کانالهایی که میتوانید در بازاریابی رسانههای اجتماعی استفاده کنید عبارتاند از:
پرداخت به ازای کلیک (PPC) چیست؟
PPC روشی برای افزایش ترافیک سایت است که شما باید به ازای هر کلیک روی تبلیغات شما به ناشر مبلغی پرداخت کنید. یکی از بهترین کانالهای پرداخت به ازای کلیک، تبلیغ گوگل (Google Ads) است. بنابر این شما باید برای قرار گرفتن در صفحات نتایج جستجوی گوگل به ازای «هر کلیک» بر لینک سایت شما، مبلغی پرداخت کنید. دیگر کانالهایی که از PPC یا پرداخت به ازای کلیک استفاده میکنند شامل:
کاربران فیس بوک میتوانند برای یک ویدیو، عکس، پست یا اسلایدشو تبلیغاتی، مبلغی پرداخت کنند تا فیس بوک تبلیغ شما را در بخش نیوزفیدز افرادی که به تجارت شما مربوط هستند، قرار دهد.
کاربران میتوانند با پرداخت مبلغی در نیوزفیدز چندین پست و پروفایل افراد مشخصی قرار بگیرند. این روش تنها به منظور یک هدف معین کسب و کار شما صورت میگیرد. این هدف میتواند ترافیک وبسایت، دنبالکنندههای بیشتر در توییتر، بازدید توییتها یا حتی دانلود اپلیکیشن باشد.
کاربران در این کانال میتوانند با پرداخت مبلغی به طور مستقیم پیام مشخصی به کاربرانی که به حرفه یا تجارت مرتبط هستند، ارسال کنند.
شما میتوانید با پرداخت مبلغی به اینستاگرام تبلیغات خود را به صورت استوری، عکس، ویدیو و … قرار دهید. با این روش میتوانید فالوئرهای بیشتر،Engagement یا درگیر کردن مخاط ببا پیج شما و حتی افزایش فروش داشته باشید.
فروش رابطهای/ افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) چیست؟
این نوع بازاریابی هنگامی است که شما متعهد هستید فروش تولیدات یا معرفی خدمات فرد دیگری را در سایت خود افزایش دهید. کانالهای فروش رابطهای شامل موارد زیر است:
- قرار دادن یک ویدیوی تبلیغاتی در کانال یوتیوب.
- پست یک لینک افیلیت از حساب کاربری رسانه اجتماعی شخصیتان.
تبلیغات همسان یا نیتیو (Native Advertising) چیست؟
تبلیغات همسان یا نیتیو مربوط به تبلیغاتی است که حاوی محتوای هدفدار هستند و در کنار محتوای رایگان دیگر قرار میگیرند. Buzzfeed مثال مناسبی برای تبلیغات همسان است. با این حال اکثر مردم، تبلیغات رسانههای اجتماعی، از جمله تبلیغات فیس بوک و اینستاگرام را تبلیغات «همسان» میدانند.
اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) چیست؟
اتوماسیون بازاریابی از طریق نرم افزاری صورت میگیرد که عملکردهای اساسی مارکتینگ شما را خودکار (اتوماتیک) میکند. اکثر سازمانهای مارکتینگ میتوانند وظایف تکراری را اتوماتیک کنند، در غیر این صورت باید به روش سنتی و با قلم و کاغذ یادداشت کنند. برای مثال:
(Email newsletters) اتوماسیون ایمیل به شما کمک میکند تا به صورت خودکار برای مشترکان ایمیل بفرستید. همچنین باعث میشود بدون انجام کاری، فهرست مخاطبان خود را گسترش دهید. بنابراین شما خبرنامه ایمیلی را برای کسانی ارسال میکنید که تمایل دارند این ایمیل را در اینباکس خود مشاهده کنند.
اگر میخواهید تعداد افراد حاضر در شبکه اجتماعی خود را افزایش دهید، باید به صورت مداوم پست بگذارید. ممکن است پست گذاری به صورت دستی کمی نامنظم و بدون برنامه ریزی باشد. ابزار جدول زمان بندی (Post Scheduling)، محتوای مورد نظر شما را در زمان مشخصی پست میکند. بنابراین شما میتوانید بیشتر زمان خود را صرف استراتژی محتوا کنید.
افزایش لید و تبدیل لید به مشتری میتواند یک روند طولانی باشد. شما میتوانید این روند را اتوماتیک کنید. برای مثال، هنگامی که کاربری یک کتاب الکترونیک دانلود کرد، برایش یک ایمیل با محتوای مربوط و معینی به صورت اتوماتیک ارسال کنید.
کمپینهای مارکتینگ میتوانند شامل هزاران فرد، ایمیل، محتوا، وبسایت، شماره تماس و غیره باشند. اتوماسیون بازاریابی هر کاری که انجام میدهید را مرتب میکند. سپس بر اساس پیشرفت روند تمام محتویات طی مدت زمان مشخصی، عملکرد کمپین را پیگیری میکند.
ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست؟
شرکتها به منظور ارتباط با مخاطبان و مشتریان خود از ایمیل استفاده میکنند. اغلب ایمیل به عنوان گسترش محتوا، اعلام تخفیفات و جشنواره فروش ها و رویدادها و همچنین ارائه خدمات وبسایت کسب و کار، کاربرد دارد. ممکن است نوع ایمیلی که در کمپین ایمیل مارکتینگ ارسال میکنید شامل موارد زیر باشد:
1. اشتراک خبرنامه وبلاگ
(Blog Subscription Newsletters)
2. ایمیلهای تاییدی پس از
دانلود محتوایی از وبسایت
3. ایمیل خوش آمدگویی به مشتری
4. ایمیل بازدید وب سایت
در تعطیلات به اعضای وفادار
به منظور افزایش بازدید
5. نکات یا ایمیلهای مشابه
به منظور پیگیری مشتری
در دیجیتال مارکتینگ خیلی مهم نیست که در چه عرصهای فعالیت میکنید. مطمئن باشید که هر فضایی مخاطبان خاص خودش را دارد. مهم این است که در آن عرصه بهترین باشید. اگر سایت دارید، رتبه بالای گوگل هدف شما است و اگر در شبکه های اجتماعی هستید، دیده شدن حداکثری در یک فضای جذاب سمت و سوی فعالیت شما را تدوین خواهد کرد.
در دنیای دیجیتال مارکتینگ آشنایی با روند روز دنیای اینترنت حرف اول را میزند. شما در این عرصه همراه با رقابتی شدید و نفسگیر هستید و رقیبانی خلاق و توانمند قصد سبقت گرفتن از شما را دارند. پس باید مانند آنها و حتی بیشتر از آنها خلاق، پیگیر، هوشمند و آگاه باشید و بدانید که این عرصه فعالیتی است که زمان را نمیشناسد. برای موفقیت باید در همهحال جدیت همیشگی خود را حفظ کنید.
کارشناسان بالیز در کنار شما هستند تا دریچه ای به سوی دیجیتالی شدن کسب و کار شما را باز کنند و خدمات ویژه و مناسب کسبوکارتان را طراحی و اجرا کنند و از تجربه همکاری اثر بخش با بالیز بهره مند شوید.